Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/menso.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/menso.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Sådan kommer du igang med en webshop - Menso.dk

Sådan kommer du i gang med din webshop

Det er ikke nogen hemmelighed, at der hver evig eneste dag bliver solgt mere og mere på nettet. Hvor vi før skulle handle det hele i butikken eller ved at sende det gennem blade og via telefon, men nu behøver man ikke længere bevæge sig længere end hen til computeren, hvorefter man så kan få bestilt ting fra hele verden. Der er sket en enorm udvikling og det tegner til, at køb på nettet kommer til at blive den helt store spiller mange år fremover. Vi vil få leveret vores dagligvarer, vores medicin og mange andre ting, som vi alt sammen har bestilt over nettet med nogle få tryk. Vi skal ikke længere stå i kø i supermarkedet og vi behøver aldrig mere at gå ned i butikken bare for at finde ud af, at de faktisk slet ikke har varen på lager. Hvis det lyder som et felt, som du har interesse i, så kan du sikkert også godt tænke dig at starte din egen webshop. Men hvordan er det egentlig lige, at man bærer sig ad med det? Det er jo en stor og kompleks verden, som det godt kan være ret svært at finde rundt i, så hvor er det man skal starte? Det kan du heldigvis få hjælp til i det følgende, så hvis du går med en lille drøm inde i maven, så starter det hele her!

Den gode (eller bare en eller anden) webshop idé

Når man skal have en webshop, så er det jo først og fremmest en helt fantastisk idé, at man faktisk har noget at sælge. Hvis ikke man har nogle produkter, så kan man naturligvis heller ikke tjene penge eller forsøge at sælge det. Derfor er det allerførste du skal tænke på, at du skal have en god idé. Her går mange galt på den, fordi de tror at man skal have den bedste idé. De skal være det næste store sociale medie eller opfinde noget helt genialt, som ingen nogensinde har tænkt på før. Det er da også fedt hvis man kan det, men det er bestemt ikke et krav. Når det gælder en idé til en webshop, så gør det slet ikke noget, at man vælger en idé der allerede er brugt. Det kan f.eks. hjælpe dig med at se, at der er kunder derude, som faktisk er villige til at betale penge for dit produkt. Når du skal i gang med at sælge, så er det altså ikke den bedste idé af dem alle du skal på jagt efter, men bare en idé, som kan hjælpe folk og som folk er villige til at betale penge for. Der findes mere end én tømrer, der findes mere end én rengøringsvirksomhed og der kan også være mere end én webshop, som sælger et bestemt produkt. Så du brainstormer bare løs og hvis der er noget der kan sælges, så er idéen god nok. Det behøver ikke at være milliarder og du behøver ikke være den næste Mark Zuckerberg. Det handler bare om at komme i gang – så kan milliarderne komme senere!

Det grundlæggende

Når du så har fundet din idé, så er det tid til, at du rent faktisk skal i gang. Det er der mange måder at gøre på, men uanset hvordan du gør det, så er der nogle helt fundamentale ting, som du er nødsaget til at få fat på. Det er ikke det store og som regel kan man klare det selv, men hvis man gerne vil have hjælp til det, så kan man naturligvis også det.

Hosting

Hvis du skal have en webshop, så er en af de vigtigste ting selvfølgelig, at folk kan komme ind på din hjemmeside. Medmindre du har tænkt dig at have et webhotel hjemme under skrivebordet, så har du altså brug for et professionelt webhotel. Det er faktisk bare det sted, hvor din hjemmeside og alle de filer, som hører til den, har hjemme. Det kan være billeder på din hjemmeside, alt den tekst du har skrevet og alle de produktbeskrivelser, som du har lavet. Det foregår alt sammen på dit webhotel og det er der brugeres browser vil forsøge at hente hjemmesiden, når de taster din adresse. Det betyder også, at det er vigtigt at vælge én af en høj nok kvalitet, for jo længere din kunder skal vente på at se siden, jo større chance er der også for, at de finder på noget andet at lave. Et ordentligt webhotel er derfor ret vigtigt, hvis du vil sørge for at få så mange kunder som muligt.

Domæne

Det er dog ikke nok, at din hjemmeside har et sted at bo. Der er også brug for, at dine kunder faktisk kan finde det. Det gør man generelt med noget kaldet en ”URL”, som er det man taster ind i browseren, når man gerne vil ind på en bestemt side. Det skal også købes, men koster ikke særlig meget, medmindre du er uheldig og nogle andre allerede ejer domænet. Så kan du enten finde på et alternativt navn, som også kan bruges eller du kan forsøge at købe det af ejeren – det kan dog godt blive dyrt!

Webshop

For at webshoppen er komplet, så har du jo også brug for en egentlig webshop. Det er der også mange måder at gøre på. Du kan skrive det hele fra bunden, få en professionel til at skrive det eller bruge nogle af de mange gratis services, som kan klare det for dig. Det afhænger af din specifikke shop hvad du vælger.

Så skal der markedsføres

Nu er alt det praktiske på plads og så er det altså bare tid til, at man skal ud i den store verden og få solgt nogle af sine produkter. Det er ofte her at mange går i stå, men det er vigtigt, at man ikke giver op! Kunderne er der ude et sted, man skal bare finde dem. Hvis du sidder fast, så kan du altid få professionel hjælp.

Leave a Reply