Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/menso.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/menso.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Grafisk arbejde er en høj priotet - Menso.dk
Design

Grafisk arbejde

Grafisk arbejde er alfa omega ved reklame og salg

 

Har du nogensinde overvejet hvor meget arbejdet fra en grafikers hånd fylder gadebilledet? Når du kigger på mælkekartonen, når du bladrer gennem dagens nyheder i avisen eller på mobilen, ja selv når du får stukket en tilfældig flyer i hånden af en fremmed på gågaden er der en grafiker der har haft en finger med i spillet. Overalt du kigger hen i disse tider vil dine øjne blive fanget af en grafikers arbejde. Men hvad er det der gør at det grafiske arbejde er så vigtigt? Og hvordan får du selv muligheden for at arbejde med grafisk arbejde?

 

Ét billede sig mere end tusind ord.

Det er ikke uden grund, at der lægges så stor vægt på grafisk arbejde overalt omkring os. Det visuelle udtryk er nemlig den bedste måde overhovedet at nå ind til folk. Du kan have et åh så fint produkt som du kan skrive i lange baner om hvor fantastisk er eller du kan have et helt vildt spændende budskab som du har alle argumenterne i orden for, men hvis ikke indpakningen er tiltalende falder din chance for at nå ud til folk fuldstændig til jorden. Måske du kender udtrykket: et billede sig mere end tusind ord. Og der er noget om det. Før vi overhovedet begynder at læse teksten i vores avis eller i en flyer, vi er blevet stukket i hånden på gågaden, laver vi automatisk et hurtigt visuelt kvalitetstjek af det. Ser dette produkt troværdigt ud? Anser jeg dette som værende professionelt? Gider jeg overhovedet bruge tid på at læse det? Alle de spørgsmål farer igennem hovedet på os, før vi vælger at bladrer op i avisen eller flyeren. Grafikerens plads på et dagblad er altså mindst lige så vigtig som journalistens. Nok skriver han eller hun ikke de faglige artikler, som læseren umiddelbart læser avisen for, men han eller hun er med til at fange den helt almindelig købers interesse i det første afgørende øjeblik. Det øjeblik der er afgørende for om køberen vælger at læse indholdet eller blot kaste det til side.  Grafikeren er måske grunden til at du på din vej gennem supermarkedet som uerfaren kaffedrikker valgte én kaffe frem for én anden. Grafikken er altså fuldstændig alfa omega inden for den almindelige tabloidbranche og på alle de produkter vi er omgivet af hver dag.

For et særligt folk er grafikken og det visuelle det nok vigtigste element overhovedet. Nemlig for reklamefolket. Deres opgave er at nå ud og fange opmærksomheden hos potentielle købere i reklamer på gaderne og i aviserne. De skal ud med et budskab hurtigt og præcist og de er oppe mod et hav af andre reklamer. Så hvis ikke de fanger folk fra absolut første øjekast, er løbet kørt. Reklamesøjler har et splitsekund til at fange folks interesse og for at det skriftlige budskab overhovedet bliver læst, er dette splitsekund afgørende.

 

Drømmer du om at arbejde med grafik?

Har du en drøm om at komme til at arbejde med grafik og om at blive en af dem, der skal være med til at fange opmærksomheden hos forbrugere og læsere rundt omkring i landet. Så er mulighederne mange. Både i Jylland og på Sjælland er der skoler, der tilbyder uddannelser, som klæder dig på til at blive grafisk designer. Uddannelserne er baseret på megen kreativitet og nytænkning, hvor du konstant får noget for hånden. Du kommer til at kunne komme ud med alle dine sjove, skøre, geniale og spændende ideer og få gode råd af vejledere og i samspillet med dine medstuderende. Man arbejder med projekter, prøver tingene af og finder ud af, hvad der virker og hvad der absolut ikke virker. Der er dog stor efterspørgsel på studiepladserne og man kommer derfor ikke bare lige ind på uddannelserne. Langt de fleste af disse uddannelser kræver en optagelsesprøve, så derfor er der også mange, der vælger at tage indledende kurser for at forbedre deres chancer og få råd og vejledning af professionelle til deres optagelsesprøve. Alt efter hvor du vælger at søge ind, er chancerne varierende. Hvis du har ambitioner om en uddannelse, der giver dig kompetencer til arbejdet med grafik, i København skal der ofte tålmodighed og et par optagelsesprøver til for at det lykkes pga. den store kamp om pladserne. Men der findes også andre muligheder rundt omkring i landet, hvor du har større chancer for at komme gennem nåleøjet. Så hvis du er villig til at bevæge dig væk fra hovedstaden eller måske sætte drømmene om storbyliv lidt på standby er drømmen om arbejdet med grafisk design måske slet ikke så langt væk. Mange af uddannelserne er professionsbachelor hvilket betyder at uddannelserne strækker sig over 3-4 år. Derudover er 1 af årene ofte fokuseret omkring praktik på arbejdspladser rundt omkring i landet. Så selvom du flytter til en by, du måske ikke have regnet med at skulle bosætte dig i og studere i, er der masser muligheder for at komme tilbage til hjemstavnen eller storbyen i overskuelig fremtid. Husk på at det er den samme grunduddannelse man får og det er kun beliggenhed der gør at der er så stort et pres på uddannelsesinstitutionerne i København og andre store byer i Danmark.

 

Så hvis du går med en lille grafiker inde i maven og gerne vil have en uddannelse og efterfølgende et job, hvor du får brugt dine kreative evner og hele tiden skaber konkrete resultater, er der ingen grund til ikke at kaste dig ud i det og give det en chance. Husk du kommer op mod mange, der vil det samme som dig og det kræver måske nogle forsøg, men hvis du har viljen og kreativiteten, skal det nok lade sig gøre i sidste ende.

Leave a Reply