Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/menso.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/menso.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Udvikling af applikationer - Menso.dk
App

Udvikling af app

Udvikling af apps bidrager til en nemmere hverdag

 

Apps er efterhånden blevet uundværlige for os på vores computere, smartphones og tablets. Vores hverdag er i høj grad påvirket af de mange forskellige typer af apps, der på mange måder er med til at gøre hverdagen nemmere for os. Apps hjælper os på mange måder hver eneste dag. Med apps på smartphones og tablets kan vi endda bruge dem hvor end vi er, hvad enten der er tale om, at vi bruger en app til at tjekke vores netbank, til at tjekke rejsetiden for toge og busser, eller til at gå ind på en af de mange forskellige former for sociale medier. Der er derfor mange fordele ved at benytte sig af apps såvel som der er fordele ved at udvikle apps. Mange firmaer har store fordele ved udvikling af apps til deres forbrugere, da det kan være en måde at få dem til i højere grad at benytte sig af deres tjenester.  Samtidig er udvikling af apps blevet noget flere og flere kan finde ud af, således at stort set alle og enhver kan udvikle en app og tjene penge på det. Men hvad er en app egentlig? Hvad kan man bruge apps til? Og hvilke fordele er der ved apps? Denne artikel vil forsøge at give dig svar på nogle af dine spørgsmål omkring apps.

Hvad er en app?

Mange forbinder sikkert en app med et program på deres smartphone eller tablet. Men apps bruges ikke kun på mobile enheder. En app, også mere formelt kaldt en applikation, er en betegnelse for software, som er designet til at udføre funktioner på en computer, smartphone eller tablet, ud over de funktioner, som får enheden til at fungere. Når der er tale om mobilapplikationer er de specielt designet til at fungere på mobile enheder såsom iPhones og Android-telefoner samt tablets. Med en app er der tale om en softwareapplikation, som kan være alt fra spil til mailprogrammer, tekst- og billedredigeringsprogrammer, lommeregner, kalender, musikafspiller og meget mere. De fleste computere, smartphones og tablets bliver i dag solgt med nogle indbyggede apps såsom et mailprogram, internetbrowser og kalender. Ud over de allerede installerede apps kan brugere selv vælge at downloade apps, som andre har udviklet. Mange firmaer har efterhånden udviklet en app, der gør det nemmere for de fleste brugere at gøre brug af de tjenester, som firmaet tilbyder. Eksempelvis er der mange banker, som har valgt at lave en netbank-app, således at deres kunder nemt kan logge på netbank fra deres mobile enheder.

Udvikling af apps er dog ikke kun forbeholdt de bedste og mest dygtige i branchen. I dag kan stort set alle og enhver lære at programmere apps med kun lidt træning. Desuden findes der mange forskellige tjenester på nettet, hvor du nemt kan lave din egen app med kun lidt eller ingen form for programmering.

Hvad kan man bruge apps til?

Apps kan som sagt bruges til mange forskellige ting. Der findes apps til stort set hvad som helst, og det er efterhånden stort set kun fantasien der sætter grænser. For de fleste er apps med til at gøre mange ting i hverdagen lettere. Især mobilapplikationer gavner mange, da det betyder at mange tjenester pludselig tilbydes på mobile enheder. Mange nyder godt af at kunne tjekke deres mail på deres smartphone via en mailapp, at kunne tjekke, hvornår deres tog kører via en app frem for via en internetside, eller at kunne spille et af de mange forskellige spil, som kan downloades, i bilen. Apps kan bruges hvor som helst, når som helst. Dog er der nogle apps som kræver at man har internetforbindelse. Men i dag har de fleste en form for mobilinternet på deres mobile enheder, som kan bruges, når de er på farten.

Virksomheder kan bruge apps til at gøre nogle af deres tjenester mere lettilgængelige for deres forbrugere. De kan altså bruge udvikling af apps som et redskab til at forsøge at få flere til at gøre brug af deres tjenester. Mange vil i dag have en større tendens til at bruge en bestemt tjeneste via en app på deres iPhone, Android-telefon eller tablet, end at tænde for deres computer for at gøre brug af den samme tjeneste i en internetbrowser. Derfor findes der efterhånden også apps til alt, hvad enten der er tale om en gps, netbank, rejseplan, sociale medier, spil, madopskrifter, QR-scanner osv.

 

Fordele ved apps

Der er mange fordele ved brugen samt udvikling af apps. Idet der stort set ikke er nogen begrænsning for, hvad man kan lave om til en app, er udvalget af apps meget stort. Et stort udvalg gør at der findes apps til enhver smag samt til enhver lejlighed.
Der er tildeles flere fordele ved apps til mobile enheder. Det er lidt nemmere at tilgå en app på sin iPhone, Android-telefon eller tablet, når man er på farten, end det er at tilgå en app på sin computer. Med mobilapplikationer har man muligheden for at tilgå utallige tjenester via apps på sin mobile enhed hvor som helst og når som helst. På den måde er man altså uafhængig af, hvor man befinder sig, og hvornår man har brug for at benytte sig af en tjeneste. Dette kan være en stor fordel, hvis man eksempelvis har brug for at tjekke sin økonomi på netbank, mens man er på farten, og man tilfældigvis ikke har medbragt sin computer. I stedet hiver man bare sin smartphone frem, går ind i netbanks-appen, og tjekker hurtigt og nemt, hvor mange penge der er tilbage på kontoen.

Mange virksomheder har desuden store fordele ved at benytte sig af udvikling af apps. Som nævnt tidligere kan apps have den fordel, at det får flere til at bruge en given tjeneste. Vælger virksomheder derfor at udvikle en app, således at brugere ikke kun kan tilgå deres tjenester m.v. via en internetside, er der store chancer for, at deres tjenester vil blive brugt i højere grad og måske endda af flere brugere.
En app er et fantastisk værktøj, uanset om man er privatperson eller en virksomhed. Apps gør vores hverdag nemmere og sjovere og bidrager med mange fordele.

Leave a Reply